Waarom Yoga?

Verlicht pijn en blessures

De meeste mensen komen voor het eerst naar yoga vanwege een blessure of pijn, meestal in de rug, knieën of gewrichten. Yoga gebruikt gecontroleerde bewegingen en ademhalingen om het lichaam te openen. Aandacht en een juiste uitlijning van het lijf staan voorop in een yogales. Deze aandachtige manier van bewegen verkleint het risico op blessures. Daarbij eist yoga dat je goed op je eigen grenzen let, en er vooral niet overheen gaat. Er is altijd een aanpassing of variatie op een pose die je kunt doen, zonder in te moeten boeten aan uitdaging en vooruitgang. Als je regelmatig een les bijwoont, verminderen pijn en blessures al in de eerste maand door middel van yoga.

Fit, flexibel en sterk lichaam

Veel mensen denken dat ze niet lening genoeg zijn voor yoga. Maar je lichaam heeft gewoon tijd nodig om zich te ontwikkelen. Yogaposes zijn zo ontworpen dat ze je lichaam sterker en flexibeler maken, zonder je lichaam en grenzen in gevaar te brengen. Belangrijk is de juiste combinatie van kracht, mobiliteit en evenwicht die je opbouwt in de lessen.

Voeding, slaap en algehele gezondheid

Als je eenmaal de fysieke voordelen van je yogalessen begint te voelen, merk je dat je voeding en slaappatroon zich op natuurlijke wijze ook aanpassen. Tijdens de yogales zal je merken dat je zo gefocust bent op de houding, dat er geen ruimte is voor gedachtes over werk, rekeningen of andere zaken. Je bent volledig in het hier en nu, en dat brengt rust in het hoofd. Na de les voel je je ontspannen en rustig. De combinatie van een goed voelend lichaam en geest is hét recept voor gezondere manier van leven.

Lestijden van de Yoga groepslessen

De Yoga groepslessen worden iedere woensdag gegeven van 19.00 tot 20.00.

Tarieven voor Yoga groepslessen

De proefles kost eenmalig 5 euro bij inschrijving/aanmelding. Graag voor de proefles zelf matje meenemen sokken voor binnen. Heeft u interesse in aanschaf van 10-rittenkaart dan krijgt u de 5 euro van de proefles terug.

Proefles 5,-
Losse les Yoga12,50
10 – rittenkaart Yoga (4 maanden geldig )95,-

Inschrijven

Wil je meedoen aan de yoga groeplessen? U kunt zich inschrijven via telefoon, e-mail of direct via het contactformulier op de website.