Kinderoefentherapie Zeeland helpt kinderen en jongeren van 2 tot 20 jaar bij het oefenen van hun motoriek, houding en bewegingspatroon. Bij de meeste kinderen gaat dat oefenen ongemerkt; zij spelen, rennen, klimmen, voetballen, fietsen en hollen waar en wanneer ze maar kunnen. Maar bij sommigen verloopt de motorische ontwikkeling anders, of langzamer. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ontwikkelingsstoornis, een motorische stoornis of een leerstoornis, een mentale achterstand, autisme, ADHD, aandoeningen van het zenuwstelsel of het houding/bewegingsapparaat.

Een kind met motorische ontwikkelingsachterstand heeft extra zorg en aandacht nodig. De oefentherapeuten van Kinderoefentherapie Zeeland zijn hierin gespecialiseerd. Hun achtergrond is de oefentherapie Cesar en zij zijn gespecialiseerd in kinderoefentherapie. Het uitgangspunt is de individuele hulpvraag.

Tijdens de eerste kennismaking met ouders en kind, onderzoekt de kinderoefentherapeut de aard van de motorische problemen van het kind. Daarbij observeert en analyseert zij de algehele motorische vaardigheden, de kwaliteit van deze vaardigheden en het niveau van de vaardigheden ten opzichte van de leeftijd. Vervolgens schrijft zij een onderzoeksverslag, met daarin een behandelplan en het doel van de behandeling.

Wanneer naar de kinderoefentherapeut?

Mijn zoon is een echte brokkenpiloot
Altijd maar dat computeren.. En buitenspelen, ho maar!
Ze is zo onhandig en durft zo weinig
Mijn kind kan zich slecht concerteren en heeft vaak hoofdpijn
Ik twijfel over de houding van mijn kind
Ingewikkelde vaardigheden als schrijven, touwtjespringen en zwemmen kosten mijn kind veel moeite

Herkent u zich in bovenstaande voorbeelden? Vraagt u zich af of uw zorgen terecht zijn? Heeft u andere vragen of twijfels over het gedrag en/of de ontwikkeling van uw kind? Of krijgt u signalen van mensen in uw omgeving? Neem dan contact op, voor een luisterend oor, gericht advies en eventuele behandeling.

Kinderoefentherapie Zeeland is een samenwerkingsverband van Nynke Karremans en Bianca Schrijver-Polderman. Beiden zijn lid van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM).

www.kinderoefentherapiezeeland.nl