Wist u dat we ook aan huis komen? Maak hier een afspraak >>

Over de Praktijk

In ons persoonlijke en enthousiaste team van therapeuten hebben we verschillende specialisaties waarin we elkaar goed aanvullen, korte lijnen hebben met overleg en we voor u het beste behandelplan op maat kunnen bieden.

Twijfel je (u) of u met uw klacht bij ons aan het juiste adres bent? Neem dan vrijblijvend contact op, dan kijken we samen wat voor u de mogelijkheden voor behandelen kunnen zijn!

Dèbra Zwemer

In 2005  ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Daarna heb ik veel  ervaring opgedaan als fysiotherapeut in veel verschillende soorten patiëntengroepen met wisselende klachten binnen de fysiotherapie, oedeemtherapie en in de  medische fitness en sport begeleiding. Na 8 jaar met veel plezier te hebben gewerkt in verschillende particuliere praktijken ben ik in 2013 gestart  met Fysiotherapie: de Praktijk.

In 2010 heb ik de opleiding voor Oedeemtherapie afgerond volgens de methode Vodder te België. Door deze specialisatie behandel ik patiënten die last hebben van (lymf) oedeem, een abnormale ophoping  van vocht in het lichaam. Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolg in de behandeling van bindweefsel gerelateerde klachten zoals ook effectieve behandeling van littekens en bijbehorende klachten. Deze verschillende behandelingen geven veel afwisseling in de dagelijkse praktijk en zo is iedere dag weer anders met nieuwe uitdagingen.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn man en onze drie kinderen, familie en vrienden, het liefst op of rond het water. Ik hou van watersporten, skiën en hardlopen. En ben altijd in voor gezelligheid en te enthousiasmeren voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Ik vind het geweldig dat we dagelijks met ons kleine team van therapeuten, patiënten kunnen verder helpen naar een vitale en mobielere toekomst!

Praktijkhouder – Fysiotherapeut – Oedeemtherapeut.

IMG_1448
f4229e92-e58c-4dc5-8f5c-f1042bd9ac65

sharon crucq

Mijn naam is Sharon en ben enorm geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en de hersenen. Ieder mens wil gezond en gelukkig oud worden, maar hoe doe je dat? Helaas leren we nergens hoe je goed voor je lijf en je hersenen kunt zorgen. Ik wil jou graag helpen meer inzicht te krijgen hierin.  Leefstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Zowel beweging, voeding als ontspanning zijn  belangrijke pijlers voor optimale gezondheid. Vaak ontstaan lichamelijke klachten als gevolg van een onevenwicht tussen inspanning en ontspanning, belasting en belastbaarheid of tussen energiegevers en energienemers. Ik wil jou graag helpen opzoek te gaan naar de échte oorzaak van jouw klachten en het optimaliseren van jouw belastbaarheid. Ik pas de pijlers zelf natuurlijk ook toe om lekker in mijn vel te zitten. Ik hou enorm van het buitenleven (kom van een boerderij) en word helemaal happy van m’n paard, meedoen en organiseren van ringrijwedstrijden, hardlopen en wandelen in het bos, af en toe een yogalesje,  boeken lezen over gezondheid/leefstijl/mindset (het liefst al chillend in de zon in de hangmat) en nog 100.000 andere dingen.  

 
Opleidingen:
– Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (Universiteit Antwerpen & Vrije Universiteit Brussel)
– Postgraduaat Manuele Therapie (Universiteit Gent)
– Voedingscoaching (Benvitaal Academy)
 
Fysiotherapeut – Manueel therapeut

Hanne Knoops

Sinds 2003 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie te Breda. Vervolgens heb ik de opleidingen Arbeids-en bedrijfsfysiotherapie met succes afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. In 2007 ben ik een nieuw avontuur aangegaan door met mijn toenmalige vriend (en huidige echtgenoot) voor 5 jaar in Nieuw Zeeland te gaan wonen. We hebben er prachtige jaren beleefd en met 2 jonge kinderen zijn we in 2012 weer terug naar Nederland gegaan.
Vervolgens zijn we wederom een nieuw avontuur gestart in Wouwse Plantage, waar we (ondertussen met 4 minderen) een camping zijn gestart met aldaar een solopraktijk voor fysiotherapie.
Anno 2022 ben ik mijn werkzaamheden gaan uitbreiden door bij het team in Rilland aan te sluiten. Je kunt bij me terecht voor fysiotherapie, revalidatietraining, dry needling, medical taping. Mijn specifieke aandacht gaat naar psychosomatiek, of wel de relatie tussen lichaam en geest. “Kracht komt niet voort uit een lichamelijk vermogen. Het komt vooruit uit een ontembare wil – M. Gandhi”

 

Fysiotherapeut – Arbeid/re-integratie therapeut

0ca152f6-c553-41f9-af01-741621fb75f8
IMG_1488

Marie-Louise Steijnen

Ik ben Marie-Louise Steijnen en vanaf 20 mei 2022 versterk ik het team van Fysiotherapie de Praktijk als administratief medewerker. Ik ben 41 jaar en woonachtig in Rilland samen met mijn vriend Ewald, onze zoon Liam en onze dochter Amy.

Na mijn opleiding directiesecretaresse/managementassistent heb ik ruime administratieve ervaring opgedaan bij verschillende organisaties in de gezondheidszorg. 

Met veel plezier zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt binnen onze praktijk zoals bijvoorbeeld met het maken van afspraken, het bijhouden van patiëntendossiers, het beantwoorden van telefoontjes, scannen van verwijzingen tot het doen van de gehele administratie. 

Heel graag tot ziens of horens!

 

Administratief medewerker 

Afspraak maken?

U kunt bij ons een afspraak maken als u last hebt van bepaalde klachten. Bekijk op deze website waar wij gespecialiseerd in zijn of maak meteen een afspraak in mijnZorgtoegang via onderstaande link. Mocht dit niet lukken, mail ons dan op info@depraktijkdz.nl.