Wist u dat we ook aan huis komen? Maak hier een afspraak >>

Wilt u fitter en vitaler leven?

Bij fysiotherapie de Praktijk heeft u de keus om ook meerdere behandelingen te combineren om de optimale vitaliteit en fitheid te bereiken en/of te behouden. Welke vorm van preventie therapie het beste past, verschilt per persoon. Door een goede analyse en een passend en persoonlijk behandelplan, kunt u bij Fysiotherapie de Praktijk zo het beste resultaat halen en behouden. We kijken graag samen wat er voor u mogelijk is als u graag voor de totale aanpak kiest!

Waarom biedt de praktijk dit aan?

Voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Preventie heeft als doel te zorgen dat we gezond blijven, aan de ene kant door de gezondheid te bevorderen en anderzijds de gezondheid te beschermen en fit te blijven. Ook heeft preventie als doel ziekten en aandoeningen te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Preventie voorkomt dus het ontstaan van klachten of vermindert de kans dat de klachten toenemen. Daarmee is preventie een heel belangrijk aspect binnen de fysiotherapeutische praktijk van aandoeningen.

Geen verwijzing nodig

Heeft u een klacht die met bewegen te maken heeft?  Dan kunt u direct naar de fysiotherapeut. Voor Fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Dit wordt ook wel DTF, Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie genoemd.

Artboard 2@2x
Klein en persoonlijk team

Doordat het team van de Praktijk klein is, is het voor de therapeuten makkelijk om te schakelen en om een persoonlijke band met hun patienten op te bouwen. Bij ons bent u geen nummertje.

Artboard 3@2x
Meer dan alleen fysiotherapie

De Praktijk is van mening dat men naast een goede fysiotherapie behandeling ook vaak baat heeft bij andere behandelingen om uw klachten makkelijker of helemaal weg te nemen.

Artboard 4@2x
Samenkomst van specialismen

In de Praktijk komen verschillende specialisten bij elkaar om een allesomvattende behandeling op maat voor u te realiseren zodat u de gewenste resultaten kan behalen.

Waar mogen wij u mee helpen?

annie-spratt-Nt5eeIKH-1s-unsplash

Fysiotherapie na corona (COVID-19)

Als u klachten blijft houden na het coronavirus is het verstandig om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet in een ziekenhuis heeft gelegen toen u het coronavirus doormaakte, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn voor het herstel. U bent langdurig inactief geweest en ervaart vaak klachten als extreme vermoeidheid, kortademigheid, of conditie- en krachtsverlies en verlies van spierkracht in het hele lichaam. Lees meer...

david-vazquez-32DLZHRbInw-unsplash

Voedingscoaching

Eten zou makkelijk, lekker en leuk moeten zijn. Wij leggen de focus op het bouwen aan een gezonde leefstijl, waarvan voeding en beweging belangrijke onderdelen zijn. Je uiterlijk of het getal op de weegschaal mag nooit het doel zijn, maar het resultaat van de leefstijlkeuzes die je maakt. Met elke hap die je neemt, geef je informatie aan je lichaam. Dit kan je gezondheid opbouwen (denk aan groenten en fruit) of juist afbreken (denk aan hoog bewerkte producten zoals snoep, koek, chips, frisdrank). Lees meer...

Modern rehabilitation physiotherapy woman worker with client

Dry Needling

Dry needling is gericht op het “uitschakelen” van “triggerpoints” die kenmerkend zijn voor pijn in de spieren. Triggerpoints zijn kleine verhardingen in een spier die voor uitstralende pijnklachten kunnen zorgen. Door middel van dry needling worden spieren aangeprikt waardoor spierspanning en pijnvermindering volgt. Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode, die alleen verzorgd wordt door gespecialiseerde en gecertificeerde fysiotherapeuten. Lees meer...

annie-spratt-PtDXMYgy418-unsplash

Fytotherapie

Kruidengeneeskunde of Fytotherapie is een wetenschappelijke toepassing van geneeskrachtige kruiden of planten. Bij fytotherapie is behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen bij mens en dier met geneeskrachtige planten, delen van planten (bladeren, bloemen, zaden, wortels) en de bereidingen daarvan, het doel. Kruiden kunnen o.a. worden ingezet voor klachten zoals ADHD, ADD, astma, burn-out en nog veel meer. Dit zijn voorbeelden, informeer altijd van te voren even wat je kan verwachten. Lees meer...

Kwaliteit boven alles

Wij vinden kwaliteit en professionaliteit erg belangrijk. Dit blijkt ook uit de waardering van onze patienten. Bekijk de video hiernaast voor de lovende woorden. 

We hebben eveneens dit certificaat mogen ontvangen. 

Inloopspreekuur

Heeft u al een tijdje een vage klacht en weet je niet wat je hiermee aan moet? Of wilt u juist even kijken wat u kunt verbeteren om nog bewuster te leven? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken op ons Fysiotherapie Inloopspreekuur.

Ons team

De Praktijk staat voor een actieve en persoonlijke benadering. De patiënt staat bij de praktijk centraal en speelt zelf een actieve rol in het herstel van de gezondheidsklacht(en).

Samen met u wordt er gekeken welk behandelplan op maat het beste bij u en uw doelstellingen past.