Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Door op de vraag te klikken kunt u het antwoord lezen. Staat uw vraag niet in dit overzicht, heeft u een suggestie, of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Bij uw eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op.

De eerste behandeling bestaat uit een intake en fysiotherapeutisch onderzoek. Hiervoor dient u een rijbewijs of ander geldig legitimatiebewijs mee te nemen

Een behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten.

De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert de fysiotherapeut de functie van het houdings- en bewegingsapparaat te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is, of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan. Een fysiotherapeutische behandeling duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.

Ja, wij hebben contracten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. U bent zelf verantwoordelijk voor het doornemen van uw polisvoorwaarden, om na te gaan hoeveel behandelingen er vergoed worden. Indien u dit zelf niet kunt vinden kan de Praktijk voor u uitzoeken hoeveel behandelingen uw verzekering vergoedt.

Fysiotherapie valt over het algemeen in de aanvullende verzekering, dit betekent dat er geen eigen risico is. Alleen bij meer dan 18 behandelingen is er sprake van eventuele kosten die onder het eigen risico vallen.

De behandelingen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen, worden direct bij de verzekeraar in rekening gebracht. Hier merkt u zelf niets van. Bent u niet of beperkt verzekerd kijk dan hier voor onze tarieven.

Nee, wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeringsmaatschappij als u verzekerd bent voor fysiotherapie. Als u geen afdoende aanvullende verzekering heeft, moet u contant betalen na uw behandeling. Hiervan krijgt u een betalingsbewijs mee die u kunt gebruiken voor uw administratie of om op te sturen naar uw zorgverzekeraar.

Ja, wij voldoen aan de door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) gestelde kwaliteitseisen en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Bezoek voor meer informatie over deze regelgeving de website van het KNGF.