Wist u dat we ook aan huis komen? Maak hier een afspraak >>

Voedingscoaching

Eten zou makkelijk, lekker en leuk moeten zijn. Wij leggen de focus op het bouwen aan een gezonde leefstijl, waarvan voeding en beweging belangrijke onderdelen zijn. Uw uiterlijk of het getal op de weegschaal mag nooit het doel zijn, maar het resultaat van de leefstijlkeuzes die u maakt. Met elke hap die u neemt, geeft u informatie aan uw lichaam. Dit kan uw gezondheid opbouwen (denk aan groenten en fruit) of juist afbreken (denk aan hoog bewerkte producten zoals snoep, koek, chips, frisdrank). 

Over het algemeen eten we teveel bewerkte voeding uit de fabriek, die ons meer energie kost dan geeft. Hierdoor kunt u uzelf moe, depressief, futloos of opgeblazen gaan voelen. De hersenen krijgen niet de juiste brandstof en komen in disbalans. Ondanks dat uw hersenen maar zo’n 2% van uw lichaamsgewicht in beslag nemen, verbruiken ze zo’n 20-25% van alle voedingsstoffen die er binnen komen! En uw hersenen sturen alles in uw lichaam aan. En wist u dat 90% van het geluk hormoon serotonine in de darmen aangemaakt wordt? Wat u eet, bepaalt dus voor een groot deel hoe u uzelf voelt! Alles wat er in de darmen gebeurt, beïnvloed onze stemming, ontwikkeling, energie en prestaties. 

Gewichtsverlies is niet het antwoord voor een gelukkig leven, maar het antwoord als gevolg van een gelukkig leven. Bij het verbeteren van de kwaliteit van leven en leefstijl is gewichtsverlies het gevolg. Bij het integreren van gezonde eetgewoontes zal het lichaam op den duur volgen. Wij hebben als doel om u te helpen met het aanleren van gezonde gewoontes die uw gezondheid sterker maken waardoor u  fit, energiek en lekker in uw vel zit! Hoe rustiger en beter doorvoed uw lichaam is, des te beter zal het functioneren en des te gezonder en stabieler zullen uw gewicht en eetlust worden. Uw lichaam wordt zoals het moet zijn. 

Onze aanpak:

  • We gaan eerst een uitgebreide intake doen om te bespreken wat uw doelen zijn en te achterhalen welke dingen ervoor zorgen dat het u tot nu toe nog niet gelukt is om zonder hulp dichterbij uw doelen te komen.
  • Daarna maken we samen een plan van aanpak, met voor u haalbare kleine doelen die u uiteindelijk gaan helpen om uw grote doel te behalen. We beginnen met kleine stapjes. De meeste mensen falen omdat ze te veel dingen tegelijkertijd willen veranderen.
  • We plannen afspraken zodat het qua tijdspad passend is bij het behandelplan, de wensen en uw gestelde doel.
gaby-yerden-aNkBoOxO9gI-unsplash

Overige informatie

Let op! Bij een voedingscoach kunt u niet terecht indien het gaat om medische problemen zoals diabetes type 2 en coeliaki. Wij adviseren om naar een erkend diëtist gaan. 

Behandeling DuurTarief
Intake60 minuten€ 85,00
Vervolgafspraak30 minuten€ 40,00