Wist u dat we ook aan huis komen? Maak hier een afspraak >>

Medical taping

Heeft u een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, kneuzing, andere blessure of ongemak? Dan kan tapen u helpen om sneller te herstellen en van u klachten af te komen!

Wat doet de tape?

Bij “Medical Taping”, of medisch tapen wordt er gebruik gemaakt van speciale tape die zowel de spierfunctie als het zelf herstellend vermogen van het lichaam ondersteunt. Door het aanbrengen van elastische tape wordt in combinatie met de elasticiteit van de eigen huid een soort “liftend” effect van de opperhuid tot stand gebracht, waarmee weefsels en gewrichten in hun functioneren ondersteund worden.

Door de tape op verschillende manieren aan te brengen wordt de spierfunctie ondersteund zonder de beweging te beperken. Hierdoor kan het lichaam blijven bewegen, waarmee het herstel wordt bespoedigd. Vanwege de rekbaarheid merkt u vaak niet eens dat de tape is aangebracht. Ook kan er dankzij de waterbestendigheid gewoon mee gedoucht of gezwommen worden en blijft de tape makkelijk 5 tot 6 dagen zitten.

Het toepassingsgebied van het Medical Taping Concept is breed en kan gebruikt worden voor de nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog) en ook voor menstruatieklachten bij vrouwen. Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

Medical taping zorgt voor:

  • Verlichting bij zwelling(en)
  • Betere bloedcirculatie
  • Verbeterde afvoer van afvalstoffen via uw lymfesysteem

 

Waarvoor kan medical taping een oplossing zijn?

Het toepassingsgebied van het Medical Taping Concept is breed en kan gebruikt worden voor de nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen/zwellingen na bv een val), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog) en ook voor menstruatieklachten bij vrouwen. Ook bij hoofdpijn in combinatie met behandeling, behoort Medical Taping tot de mogelijkheden. 

Overige informatie

BehandelingCodeTarief
Reguliere zitting fysiotherapieCode 1000€ 41,00
Screening-intake-onderzoekCode 1864€ 58,50
Manuele therapieCode 1200€ 48,50
Oedeemtherapie/lymfedrainageCode 1500€ 53,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoekCode 1400€ 69,00
Intake-onderzoek na verwijzingCode 1870€ 58,50
Toeslag aan huis behandelenCode 1501/1871€ 16,00 / € 14,00
Niet nagekomen afspraakCode 1960€ 32,00
RapportagesCode 1902€ 42,50