Wist u dat we ook aan huis komen? Maak hier een afspraak >>

Wat is Artrose?

Artrose komt steeds meer voor in onze samenleving en is helaas niet te genezen. Er is geen geneesmiddel dat artrose kan stoppen of remmen. U kunt er echter prima mee omgaan. Als u maar weet wat u moet doen. Er zijn namelijk een heleboel dingen die gedaan kunnen worden om klachten te verminderen en het functioneren te verbeteren. Fysiotherapie de Praktijk heeft hier ruime ervaring mee en deelt met u de laatste kennis en inzichten op dit gebied.

Alle beetjes helpen...

Voorlichting en leefstijl advies

Juiste voorlichting krijgen is belangrijk. Als u goed op de hoogte bent van artrose, begrijpt u beter waarom u bepaalde adviezen en behandelingen krijgt. Dat maakt het gemakkelijker om ze ook vol te houden. Uw fysiotherapeut geeft u leefstijladviezen. Deze adviezen zijn tips om zelf uw klachten te verminderen. Denkt u hierbij aan tips ten aanzien van bewegen, uw gewicht, mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen.

Bewegen en sporten

Door de pijn bent u het gewricht minder gaan gebruiken. Er treedt dus krachtsverlies op. Hierdoor komt er meer druk op het gewricht te staan en krijgt u weer meer pijn. Voldoende bewegen en gericht trainen maakt uw spieren sterk. Hierdoor zullen klachten, zoals pijn en stijfheid, verminderen. Misschien bent u geneigd uw gewrichten te ontlasten en beweging te vermijden omdat u artrose en pijn heeft. Bent u bang om de artrose te verergeren? Het bewegen helpt uw kraakbeen juist in goede conditie te houden. Het is wel handig als u goed weet wat wel en wat niet te doen. Daar kunnen wij bij Fysiotherapie de Praktijk u goed mee verder helpen.

De orthopedisch chirurg

De orthopedisch chirurg richt zich als specialist op behandeling van afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn de botten, spieren, pezen en gewrichten. Deze behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het adviseren over (een combinatie van) medicijnen, een osteotomie (standsverandering van het gewricht) of een gewrichtsvervangende operatie. De orthopeed komt pas in een later stadium van uw artrose behandeling in beeld, wanneer andere behandelingen niet afdoende blijken te zijn. Mocht het zover komen dan Fysiotherapie de Praktijk u helpen met de preoperatieve voorbereiding en de revalidatie daarna.

Wist u dat wij zijn aangesloten
bij Atrose Netwerk Zeeland?

In juli 2021 zijn verschillende huisartsenpraktijken aangesloten bij PeriScaldes in samenwerking met fysiotherapiepraktijken en de orthopeden van Adrz een pilot gestart om de zorg voor patiënten met artrose te optimaliseren. Inmiddels is het Artrose Netwerk Zeeland een feit!

Overige informatie

De laatste jaren zijn er veel nieuwe inzichten over artrose gekomen. Veel nieuwe inzichten die leiden tot tevreden patiënten tijdens het proces van behandeling van ‘versleten gewrichten’ en tot zeer netjes uitgevoerde operaties met weinig ongemak e/o pijn en een prima verkregen functie waardoor u uiteindelijk weer van alles kan doen, en vol van het leven kan genieten!

BehandelingCodeTarief
Reguliere zitting fysiotherapieCode 1000€ 41,00
Screening-intake-onderzoekCode 1864€ 58,50
Intake-onderzoek na verwijzingCode 1870€ 58,50
Toeslag aan huis behandelenCode 1501/1871€ 16,00/€ 14,00
Niet nagekomen afspraakCode 1960€ 32,00