Wist u dat we ook aan huis komen? Maak hier een afspraak >>

annie-spratt-Nt5eeIKH-1s-unsplash

Fysiotherapie na corona (COVID-19)

Als u klachten blijft houden na het coronavirus is het verstandig om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet in een ziekenhuis heeft gelegen toen u het coronavirus doormaakte, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn voor het herstel. U bent langdurig inactief geweest en ervaart vaak klachten als extreme vermoeidheid, kortademigheid, of conditie- en krachtsverlies en verlies van spierkracht in het hele lichaam.


Lees meer…

Manuele therapie

Ervaart u klachten aan de lage rug , schouders of nek? Dit wordt vaak veroorzaakt doordat gewrichten niet goed werken. Overbelasting van het gewricht zorgt voor de klacht die u kunt ervaren. Bewegen gaat erg moeizaam en kan ook veel pijn veroorzaken. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Manuele therapie biedt gelukkig hierbij een gepaste oplossing.


Lees meer…

pexels-karolina-grabowska-4506113
oedeemtherapie

Oedeem therapie / Lymfdrainage

Oedeem is een vochtophoping ten gevolge van een onvoldoende functionerend, of een defect lymfesysteem in een deel van het lichaam. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld een operatie waarbij lymfeklieren zijn weggehaald, of door een bestraling. Ook kan het defect van het lymfesysteem aangeboren zijn. Een bekend oedeem is het verschijnsel van dikker wordende voeten en enkels na een warme dag of lange reis. Na een nacht rust zijn de voeten weer slank. Lymfoedeem is een speciale vorm van oedeem en kan overal in het lichaam optreden. Vaak komt het in de armen of benen voor. Het vocht verdwijnt niet na een nachtje slapen.


Lees meer…

Inloopspreekuur

Heeft u al een tijdje pijn een (sport) blessure of lichamelijke klacht? Weet u niet wat u hiermee aan moet? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken op ons Fysiotherapie Inloopspreekuur.


Lees meer…


Dry Needling

Dry needling is gericht op het “uitschakelen” van “triggerpoints” die kenmerkend zijn voor pijn in de spieren. Triggerpoints zijn kleine verhardingen in een spier die voor uitstralende pijnklachten kunnen zorgen.

Tijdens de behandeling maakt de therapeut gebruik van een “droge” dunne acupunctuurnaald. Door middel van dry needling worden spieren aangeprikt wat leidt tot een voelbare daling van de spierspanning met een pijnvermindering en een betere beweeglijkheid als gevolg. Dry needling is geen acupunctuur. De naald is de enige overeenkomst. Bij acupunctuur wordt geprikt in energiebanen. Bij dry needling dus in triggerpoints in spieren. Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode, die alleen verzorgd wordt door gespecialiseerde en gecertificeerde fysiotherapeuten.


Lees meer…

Litteken therapie

Als de huid beschadigd raakt door bijvoorbeeld operatieve ingrepen, ongelukken of brandwonden dan ontstaat er tijdens het genezingsproces een litteken. Een littekenbehandeling bij een fysiotherapeut is dan een verstandige keuze. Littekens kunnen voor grote problemen zorgen en zijn de veroorzaker van onderhuidse verklevingen. Gevolg hiervan is pijn en soms ondervindt u zelfs dat u minder goed functioneert.

Omdat littekens vaak tot grote lichamelijke of persoonlijke problemen kunnen  leiden, is een goede en behandeling van littekens van essentieel belang.


Lees meer…


medical-taping

Medical taping

Heeft u een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, kneuzing, andere blessure of ongemak? Dan kan tapen u helpen om sneller te herstellen en van u klachten af te komen!

Bij “Medical Taping”, of medisch tapen wordt er gebruik gemaakt van speciale tape die zowel de spierfunctie als het zelf herstellend vermogen van het lichaam ondersteunt. Door het aanbrengen van elastische tape wordt in combinatie met de elasticiteit van de eigen huid een soort “liftend” effect van de opperhuid tot stand gebracht, waarmee weefsels en gewrichten in hun functioneren ondersteund worden.


Lees meer…

Fibromyalgie

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. Deze aandoening komt met name voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar.


Lees meer…


Artrose

Artrose komt steeds meer voor in onze samenleving en is helaas niet te genezen. Er is geen geneesmiddel dat artrose kan stoppen of remmen. U kunt er echter prima mee omgaan. Als u maar weet wat u moet doen. Er zijn namelijk een heleboel dingen die gedaan kunnen worden om klachten te verminderen en het functioneren te verbeteren. Fysiotherapie de Praktijk heeft hier ruime ervaring mee en deelt met u de laatste kennis en inzichten op dit gebied.


Lees meer…

Revalidatie training

Bij Fysiotherapie de Praktijk revalideren mensen met verschillende klachten en aandoeningen. U kunt bijvoorbeeld bij ons als u vertraagd of onvoldoende herstelt van een operatie, letsel of ziekte. Ook kunt u terecht met onbegrepen lichamelijke klachten en chronische pijn.


Lees meer…


gaby-yerden-aNkBoOxO9gI-unsplash

Voedingscoaching

Eten zou makkelijk, lekker en leuk moeten zijn. Wij leggen de focus op het bouwen aan een gezonde leefstijl, waarvan voeding en beweging belangrijke onderdelen zijn. Uw uiterlijk of het getal op de weegschaal mag nooit het doel zijn, maar het resultaat van de leefstijlkeuzes die u maakt. Met elke hap die u neemt, geeft u informatie aan uw lichaam. Dit kan uw gezondheid opbouwen (denk aan groenten en fruit) of juist afbreken (denk aan hoog bewerkte producten zoals snoep, koek, chips, frisdrank).


Lees meer…

Musculoskeletale echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek, dat gebruikt wordt om de oorzaak van (pijn)klachten van bijvoorbeeld pezen, spieren en gewrichtsbanden op te sporen. De fysiotherapeut gebruikt echografie, naast het reguliere onderzoek, als aanvullend onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en het functieonderzoek kan hij een goed behandelplan voor uw blessure maken.

Echografie kan ingezet worden door de fysiotherapeut als er nader onderzoek of aanvullend onderzoek nodig is.


Lees meer…


Artboard 1@2x

Wist u dat wij ook digitale consulten doen?

Een online fysiotherapeutisch consult is een van de mogelijkheden, mocht een fysiek contact niet mogelijk zijn ( denk bijvoorbeeld bij Covid-19 of wanneer u niet in de buurt bent). Via een beveiligd platform wordt er een videoverbinding tot stand gebracht en kunnen we via beeldbellen communiceren.